EGER - MEZŐKÖVESD - NOSZVAJ

Népművészeti hagyományok, ezeréves történelem, finom borok...

VESZPRÉMI INDULÁS!

Kirándulásunk első állomása Mezőkövesd. Itt látogatást teszünk a Matyó múzeumban, ahol a híresen gazdagon díszített matyó hímzés történetébe, és a matyók mindennapi, és ünnepi életébe nyerhetünk betekintést, megismerkedhetünk a Barci kalap legendájával is.

A matyó népművészet 2012 óta szellemi világörökség is. A múzeum 1975-ben nyílt meg, mai helyére 2005-ben költözött, és 2006-ban elnyerte az év múzeuma címet is.

Egerben helyi idegenvezetővel teszünk gyalogos városnézést. Végigsétálunk a barokk városrészen, megtekintjük a Bazilikát és a Minorita templomot, a felújított belváros két új terét, a Végvári vitézek és a Gárdonyi teret.

Egerben található Európa legészakibb eredeti török minaretje, természetesen ezt sem hagyjuk ki a programból, aki szereti a lépcsőket fakultatív programként fel is mehet a toronyba (97 lépcső).

Megcsodáljuk még a kanonok sor épületeit a Megyeházát és a híres Fazola kaput, majd az egri várban fejezzük be a városnézést.

A várfalról csodás kilátás nyílik a városra, de itt találjuk Gárdonyi Géza sírját, a Hősök termét, valamint a kazamatákat.

A városnézés után egy fakultatív borkóstolóra invitáljuk Önöket Noszvajba, a Thummerer borászatba.

Utazás: légkondicionált autóbusszal (minimum létszám 35 fő)

Felszállási lehetőségek: Sólyi elágazó, Öskü, Várpalota, Székesfehérvár


Időpont:

Részvételi díj: 11.990 Ft / fő

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, az idegenvezetést, a helyi idegenvezető költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépők árát és a borkóstolót.

Belépők ára tájékoztató jelleggel:

  • Matyó Múzeum: 700Ft/fő (nyugdíjas 62-70 éves kor között 400Ft/fő, diák jegy 6-26 éves kor között 400Ft/fő)
  • Egri vár: kb. 2.000Ft/fő
  • Noszvaj borkostoló: később...

Utazását SZÉP kártyával is fizetheti.

EGER - MEZŐKÖVESD - NOSZVAJ EGER - MEZŐKÖVESD - NOSZVAJ EGER - MEZŐKÖVESD - NOSZVAJ EGER - MEZŐKÖVESD - NOSZVAJ EGER - MEZŐKÖVESD - NOSZVAJ EGER - MEZŐKÖVESD - NOSZVAJ EGER - MEZŐKÖVESD - NOSZVAJ