Advent az Esterházyaknál

Bepillantás Ausztria legszebb barokk kastélyai közé tartozó kismartoni Esterházy-kastélyba

 

Az Ausztria legszebb barokk kastélyai közé tartozó Esterházy kastélyban tett látogatás bepillantást nyújt az egykori Esterházy hercegek pompás udvartartásába.

A Haydn Terem autentikus környezete és kiváló akusztikája miatt a kastély napjainkban is a kulturális események központja: koncerteknek, ünnepeknek és kiállításoknak ad otthont.

A kastély a szemben található egykori istállóépületekkel izgalmas kontrasztot alkot. A kastélyt körülölelő kastélynegyedben egyedülálló formában találkozik kortárs és történelem, zene és művészet, gasztronómia és bor.

A látogatás nem lenne teljes a híres Esterházy torta megkóstolása nélkül, ami szintén programunk része lesz.

Az ausztriai Ruszt (Rust) egykor a történelmi Magyarország legkisebb, egyben Sopron vármegye harmadik szabad királyi városa volt. Kedves, történelmi hangulatot árasztó Fertő tavi városka.

Műemlékvédelem alatt álló patinás házai, fantasztikus, rangos borai, az óvárosi házak kéményein tanyázó gólyái (ők az adventi időszakot délebbre töltik...) méltán tették a tópart egyik legkedveltebb városává. 

Forrás: Esterhazy | Esterházy-kastély

Rövid programleírás:

Indulás Veszprémből 06.30 órakor Eisenstadtba.

Helyi idegenvezetéssel látogatást teszünk az Esterházy kastélyban, majd egy kastély közeli étteremben Esterházy tortát és kávét fogyaszthatunk el.

Ezt követően barangolás a sétálóutcán levő adventi vásárban, majd kora délután utazunk tovább Rustba, ahol rövid sétát teszünk szabad program keretében.

Késő délután hazautazás Veszprémbe. Várható érkezés 20.00-21.00 óra körül

 

Utazás: Légkondicionált autóbusszal

Indulás: Veszprémből

Felszállási lehetőségek: Márkó, Herend, Bakonygepes útvonalon


Időpont: 2023. december 08. (Péntek)

 

Részvételi díj: 14.200 Ft/fő

Belépő: 28 Euró / fő, amely tartalmazza a helyi vezetést és a kávéházi fogyasztást is

BBP biztosítás köthető: 570 FT / fő

Advent az Esterházyaknál