LINZ MEGVÁLTOZTAT

Linz mindenkit meglep, fellelkesít és biztosan megváltoztat…

BUDAPESTI INDULÁS!

Veszprémi csatlakozási lehetőség

Mindegy, hogy hajózással a Dunán, a csodálatos koncertekkel, a város látképével, a Graffiti Galériával vagy a kísérletekkel a Múzeumban találkozunk, aki egyszer „megmártózik” ebben az egyedülálló légkörben, az mindig vissza fog térni a művészetek városába…

1.nap    Kora reggel indulunk Budapest – Székesfehérvár – Veszprém – Győr útvonalon Linz városa felé. Először a szállásunkat foglaljuk el a központi, de nyugodt fekvésű Ansfeldben, középkategóriás szállodában. A közelmúltban felújított szálloda egyszerre trendi és hagyományos, amely otthonos és barátságos tartózkodást ígér az elkövetkezendő két éjszakára.

Ebéddel várnak bennünket a szálloda éttermében, ahol rögtön megismerkedhetnek a helyszín lelkével, itt nemcsak a vendég kap kiemelt szerepet, hanem az alapanyagok is.

Kora délután városnézésen veszünk részt, amelynek keretében megelevenedik Linz városának történelme a hagyományok és a modernitás tükrében.

Majd egy igazán különleges élmény részesei lehetünk, ha részt veszünk a muralista csónakos túrán, vagyis egy hajókirándulás keretében megcsodálhatjuk Linz falfestmény galériáját és részese lehetünk egy graffiti gyorstalpaló tanfolyamnak.

Szusszanásnyi pihenés után folytatjuk a kortárs művészettel való ismerkedésünket a Höhenrausch meglátogatásával, ami nagyon jól illeszkedik az előző Mural Harbour programunkhoz. A kiállítás a 2009-es Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése óta minden évben megrendezésre kerül, mindig más-más tematikával. Rendkívül izgalmas, a teret és a művészetet varázslatosan egyesítő, részben szabadtéri kortárs képzőművészeti kiállítás, amely kivezet a tetőkre, ezáltal páratlan panorámában lehet részünk a Dunára, a belvárosra és Linz környékére. Ezzel a fantasztikus élménnyel zárjuk a mai tartalmas napunkat.

2.nap    Bőséges büféreggelink után Anton Bruckner osztrák romantikus zeneszerző és orgonaművész nyomába eredünk.

Bruckner szülőhelyéről induló túrával kezdjük a napot. Erdőkön, mezőkön keresztül jutunk el a nagy zeneszerző sírhelyéig, amely a Szent Flórián Apátság orgonája alatt található.

Bruckner a Szent Ágoston egyházközösségben kezdte pályafutását, itt alkotta első nagyobb zeneműveit és itt lelte meg végső nyugalmát is. A szerzetesrend számára az idei év jubileumi év, ezért az évforduló alkalmából több érdekes programmal is készülnek a látogatóknak, hogy minél jobban megismerhessük 950 éves történelmüket. Helyi tárlatvezetés során körbejárjuk a bazilikát, a könyvtárat, márványtermet, megnézzük a Kriptát és a Bruckner szarkofágot is. Majd egy páratlan orgonakoncert élménnyel zárjuk a Bruckner szimfóniatúrát.

A napot egy kulináris esti programmal koronázzuk meg Linz belvárosában osztrák specialitásokkal.

3.nap    Reggeli után hazafelé indulunk, útközben egy tematikus kiállítással zárjuk a hétvége programját a kenyér több, mint 7000 éves történetéről. A Paneumba látogatunk, ahol megtekintjük a kenyér köré szervezett kiállítást egy építészetileg is sokatmondó épületben.

Rövid pihenőkkel a Győr – Veszprém- Székesfehérvár – Budapest útvonalon érkezünk haza az esti órákban.

Utazás: klimatizált autóbusszal

Indulás: Budapestről

Felszállási lehetőségek: Veszprém, Győr, Mosonmagyaróvár


Időpont: Jelenleg nincs aktuális időpontunk

Részvételi díj:

A részvételi díj tartalmazza az utazás költségét, az idegenvezető költségét, a szállást reggelivel, a külön étkezéseket, az összes programot és belépőt.

A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót (2€ / fő /éj)

LINZ MEGVÁLTOZTAT LINZ MEGVÁLTOZTAT LINZ MEGVÁLTOZTAT LINZ MEGVÁLTOZTAT LINZ MEGVÁLTOZTAT LINZ MEGVÁLTOZTAT LINZ MEGVÁLTOZTAT LINZ MEGVÁLTOZTAT