MAKRANCOS KATA

OPERAHÁZ - Balett két felvonásban

VESZPRÉMI INDULÁSSAL

Shakespeare A makrancos hölgy c. vígjátéka egy sor zenés színpadi és filmes adaptációt ihletett. A balett-feldolgozások közül fontos megemlíteni Maurice Béjart 1954-ben készített koreográfiáját Scarlatti zenéjére, a cseh Vera Untermüllerová 1961-ben cseh zeneszerző dallamaira készült művét, vagy John Cranko ugyancsak Scarlatti zenéjére készített alkotását 1969-ből.
Ezt a sort folytatta Seregi László 1994-ben, aki koreográfiájához Goldmark Károly zenéjét választotta, a komponista így Hidas Frigyes igényes válogatásának köszönhetően (kis híján 80 évvel a halála után) Shakespeare társszerzője lett. A szerkesztett balettzene új egységes műként hat, mintha a rég halott zeneszerző épp ehhez a koreográfiához írta volna.
A makrancos Kata része Seregi László Shakespeare-ciklusának, melyben a nagyon sikeres Rómeó és Júlia, és a Szentivánéji álom után következett a sorban. Seregi László meghatározó egyéniség volt a Magyar Nemzeti Balett történetében, magáénak érezte a reneszánsz világlátást, és ez érzékelhető volt ezen műveiben is; de legfontosabb koreográfusi képessége kiemelkedő dramaturgiai érzékében érhető tetten, mellyel közérthetően, és szórakoztatóan fordította le a drámai műveket a tánc nyelvére.
 
Forrás: https://www.opera.hu/hu/musor/megtekint/a-makrancos-kata-2022/eloadas-202209041100/

Indulás: Veszprém

Felszállási lehetőségek: Sólyi elágazó, Öskü, Várpalota, Székesfehérvár


Időpont: 2022.09.04 vasárnap

Előadás időpontja: 11.00 óra

Részvételi díj: 6 900 Ft / fő + jegy

Jegyek:

10 600 Ft / fő és 14 400 Ft / fő  - földszint

4 900 Ft / fő - emelet középülés I. kategória

2 600 Ft / fő - emelet középülés II. kategória

A részvételi díj tartalmazza az utazás költségét, a csoportvezetés díját.

Utazását SZÉP-kártyával is fizetheti.

MAKRANCOS KATA MAKRANCOS KATA MAKRANCOS KATA MAKRANCOS KATA MAKRANCOS KATA MAKRANCOS KATA MAKRANCOS KATA