Stájerország felfedezése III.

Kalandozások Graz környékén

Veszprémi indulással! 

Jöjjön velünk Ausztria „zöld szívébe”, János Főherceg kedvenc tartományába. A korábbi stájer utak folytatásaként most a tartományi főváros körül kalandozunk ismét hegyi mellékutakon.

Tervezett program:

Indulás Veszprémből a Budapest úti OMV benzinkúttól 06.20 órakor. Csatlakozási lehetőség Márkó, Herend, Bakonygyepes útvonalon.

Utazás egy technikai pihenővel Körmend, Rábafüzes, Ilz, Illensdorf, Stubenberg útvonalon.

Érkezés Anger bei Weizbe, az „Almavidék” régióba. Itt egy veterán traktoros egyesület szervezésében másfél órás traktoros túrán veszünk részt az erre a célra kialakított pótkocsiban ülve. A traktoros némi információval is szolgál majd a helyi gazdaságokról és a traktoros egyesületükről is.

Innen Weiz, Mitterdorf an der Raab, Raniztberg útvonalon kanyargunk tovább már saját buszunkkal Semriachig, ahol a Lurgrotte cseppkőbarlangot tekintjük meg helyi vezetővel (vékonyabb pulóver és biztonságos csúszásmentes cipő ajánlott). A túra kb. 70 percig tart, majd innen St, Radegund bei Graz településhez megyünk, melynek határából indul a kis-kabinos felvonó a graziak „házi” hegyére a Schöcklre. A hegy tetejéről csodálatos panoráma tárul elénk. Itt lesz étkezési lehetőség is. Bátrabbak, a fűzfőinél kissé meredekebb bobpályát is kipróbálhatják. Lefelé is felvonóval jövünk, majd késő délután a tartományi fővárosba Grazba térünk be rövid szabad program erejéig.

Innen 18.45 óra körül indulunk haza egy technikai pihenővel Rábafüzes, Körmend útvonalon. Veszprémbe várható érkezés 22.00 óra körül lesz.

 

Kedvezőtlen időjárás esetén a barlanglátogatás után Maria Trosti Bazilikát nézzük meg, majd Grazban lehetőség nyílik a tartományi fegyvertár megtekintésére. A traktorozás kedvezőtlen időjárás esetén sem marad el.

 

A programok sorrendje cserélődhet !

 


Időpont: Jelenleg nincs aktuálisidőpont!

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Minimum létszám: 35 fő 

Részvételi díj: 

Stájerország felfedezése III. Stájerország felfedezése III. Stájerország felfedezése III.