Stájerország felfedezése IV.

Struccok, kastélyok és rengeteg csokoládé

Jöjjön velünk ismét Ausztria "zöld szívébe", János Főherceg kedvenc tartományába!

A júniusi stájer út folytatásaként most Kelet- Stájerországban, a Termál- régióban és a kastélyok útján kirándulunk.

 

Időpont: Jelenleg nincs foglalható időpontunk

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Minimum létszám: 35 fő 

Tervezett Program:

Indulás Veszprémből 06.00 órakor. Csatlakozási lehetőség Márkó, Herend, Bakonygyepes útvonalon.

Utazás egy technikai pihenővel Körmend, Rábafüzes, Ilz, Feistritz útvonalon Auffenbe.

Itt látogatást teszünk egy helyi családi gazdaságban, ahol kuriózumként struccokat tenyésztenek, és foglalkoznak a feldolgozással és vendéglátással is. A nagy testű madarakon kívül, számos más állat is él a gazdaságban. Megismerkedhetünk a struccok szaporításával, és megtudhatjuk mennyire egészséges a strucchús.

Innen ismét Ilzen keresztül haladva délre tartunk a Kornberg kastélyhoz. Helyi vezetéssel tekintjük meg a kastélyt, majd egy hosszabb sétával a parkon át érhetjük el a másik épületet a Meierhofot, ahol két kiállítást láthatunk. Az egyik a „Nagy kastélyok kis világa” európai kastélyok makettjeit mutatja be, míg a másik hajómodelleket a világ különböző részeiről. A programok sorrendje cserélődhet ! A kastély főépületében étterem és kávézó is működik, ezen kívül még egyénileg a szőnyegkiállítást is meg lehet tekinteni. A délutáni órákban hagyjuk el a kastélyt és a közeli ZOTT Csokimanufaktúrát keressük fel a nap zárásaként. Először egy rövid filmet nézünk meg a cégről és az alapanyagok beszerzéséről. Majd végigmegyünk audioguide segítségével a csokigyártás útján sok-sok kóstolóállomással, majd a legvégén saját magunk választhatunk forró csoki fajtát a kötélpályán érkező kínálatból. Természetesen a kijárat az üzleten át vezet, ahol az összes erre szánt Eurónkat rövid idő alatt elkölthetjük a hatalmas választék segítségével.

Innen késő délután indulunk haza. Útközben elhaladunk még Riegersburg vára mellett, melyhez boszorkánylegendák kapcsolódnak. Rábafüzes, Körmend, útvonalon utazunk tovább. Várható érkezés Veszprémbe 22.00 óra körül.


Részvételi díj: 

BBP biztosítás külön köthető

A helyszínen fizetendők a belépők

A belépőárak tájékoztató jellegűek,az árváltoztatás jogát fenntartják.

A végleges árakat az indulás előtti utastájékoztató fogja tartalmazni.

A programok sorrendje cserélődhet.

Stájerország felfedezése IV. Stájerország felfedezése IV. Stájerország felfedezése IV. Stájerország felfedezése IV. Stájerország felfedezése IV. Stájerország felfedezése IV. Stájerország felfedezése IV.