VARÁZSLATOS INDIA

Delhi-Vrindávan-Govardhan-Barsana-Sikandra-Agra-Gwalior-Orcha-Khajuraho-Delhi

Az utat magyar meditációs oktató, védikus tanító kíséri.

Kiscsoportos utazás

Utazás időpontja: jelenleg nincs aktuális időpontunk

Program:

1. nap 

Utazás Budapest-Delhi

Indulás Delhibe menetrendszerinti repülővel Budapest- Delhi útvonalon átszállással.

2. nap 

Megérkezés Delhibe. A szálláshely elfoglalása majd rövid pihenő után egész napos városnézés.

A városnézés keretében először a Lótusz-templomot tekintjük meg, amely 1986-ban épült bahá’í imaház. Az épület 27 szabadon álló, betonból készült és fehér márvánnyal bevont(a görögországi Penteli-hegyről származó) sziromból áll.

Ezután a híres ISKCON templomot látogatjuk meg.

A túránkat folytatva Delhi óvárosát, Shahjahanabad-ot keressük fel, amelyet a Sáh Dzsahán mogul építtetett. A túra során többek között Raj Ghat-ot (Mahatma Gandhi emlékhelye). Biciklis riksával megyünk a nyüzsgő utcákon keresztül Jama Masjid-hoz, amely a legnagyobb mecset Ázsiában.

Délután Új-Delhibe utazunk. Az első állomásunk az India-kapu lesz, majd a Kutub Minaretet tekintjük meg, amely az indiai muszlim uralom egyik jelképe. A túrát Humájun császár síremlékénél folytatjuk, amely egy új jellegzetes stílus első nagyszerű példája, amely a Mogul-dinasztia fémjelévé fejlődött végül. A nap végén Rashtrapati Bhavan (elnöki rezidencia), a parlament és egy egyéb kormányzati épületek mellett haladunk el.

Vacsora és szállás Delhiben.

3. nap Delhi- Vrindávan (180 km, 3,5 óra út)

Reggeli után Akshardham templom megtekintése majd tovább utazás Vrindávanba.

Vrindávan fontos zarándokhely a Krisna hívők számára. Számos templom, szentély, és emlékkő található itt.

A megérkezés után a szálláshely elfoglalása.

Este a fehér márványból készült templomot, a Prem Mandir-t látogatjuk meg. Ez a szent hely nagyon aprólékosan díszített építészeti szépségéről is híres.

Krisna életének különböző jeleneteit, például a Govardhan-hegy felemelését ábrázolták a Prem Mandir-ban. Az eleganciával és nagyszerűséggel átitatott templom, amelyet Jagadguru Shri Kripaluji Maharaj alapított 2001-ben, az "Isten szeretetének templomaként" ismert. Az utolsó látványosság ezen a napon az ISKCON Mandir templom. A templom oltárán két bálvány található, amelyek Krisnát és Bálarámát ábrázolják. 

Vacsora és szállás Vrindávan-ban.

4. nap Vrindávan

Reggeli a szállodában. A nap folyamán ikonikus templomokat és helyeket látogatunk meg ezen a hindu zarándok helyen.

A várost gyakran nevezik az 5000 templom városának (hindiül: mandir), amely egy része modern, más részük több száz éves. A hely Krisna gyermekkori életéhez köthető. Sok hindu özvegy költözik ide, hogy életük hátralevő részét itt töltsék el, akik Krisnát dicsőítő énekeket adnak elő, ezzel keresve megélhetésükhöz szerény összeget.

Délelőtt meglátogatjuk Krisna tiszteletére állított Madan Mohan Mandirt, amely a város egyik legrégebbi temploma. Délután pedig a több mint 500 éve épült Radha Raman Mandirt tekintjük meg. A templom látogatás után Loi bazárban szabad program.

Vacsora és szállás Vrindávan-ban.

5. nap Vrindávan-Govardhan és Barsana

Reggeli a szállodában.

Reggeli után Govardhan-hegyet tekintjük meg, amelyet a hindu hívők szent helyként tisztelnek. A hegy körül számos kisebb-nagyobb tó helyezkedik el. Ezek közé tartozik a Kusum Sarovara is tiszta, hűs vizével, mellette gyönyörű templommal, amelyet szintén meglátogatunk. Radha Kundán egy puján veszünk részt. A település egy zarándokhely, ahol Radha hindu istennő tiszteletére gyűlnek össze a hívők.

Ezután folytatjuk az utazásunkat Barsaná-ba (20 km, 45 perc-es út)

Barsana történelmi városáról azt tartják, hogy a hindu Radha istennő, Krisna hitvesének otthona. A város fő attrakciója a Radha Rani templom.

A túra végeztével visszatérünk Vrindávan-ban található szálláshelyünkre.

Vacsora és szállás.

6. nap Vrindávan – Agra (120 km, kb. 3 óra utazás)

Reggeli után elhagyjuk a szállodát és Agra felé vesszük utunkat. Útközben Fatehpur Sikri és Sikandra látnivalóival ismerkedünk meg.

Fatehpur Sikri:

Az Agrától 40 km-re fekvő, elnéptelenedett vörös homokkő várost Nagy Akbar építtette a XVI. századba és a Mogul Birodalom fővárosaként szolgált 14 éven át. A mai szellemváros akkoriban mind létszámát, mind nagyságát tekintve Londonnál is jelentősebb volt, ahol rubintok, gyémántok, drága selymek özöne tárult a látogató szeme elé. Az erődhöz ma is azon az úton érkezünk, amelyet Nagy Akbar készíttetett.

Sikandra:

Legfőbb látnivalója Nagy Akbar és felesége, Mariam XVII. századi sírhelye, a fehér márvány berakásokkal díszített grandiózus homokkő épület.

Agrába érkezve elfoglaljuk szobáinkat a hotelben.

Vacsora és szállás.

7. nap Agra

Reggeli után megkezdjük az ismerkedést a Yamuna folyó partján fekvő UNESCO Világörökség listáján szereplő gyönyörű város legfőbb nevezetességeivel.

Először az ikonikus Taj Mahalt látogatjuk meg, amely India egyik jelképe is.

A világ egyik legcsodálatosabb épületét Shah Jahan építtette fiatalon elhunyt feleségének Mumtaznak, állhatatos szerelme jeléül. Húszezer építőmester 22 évig dolgozott, hogy 1653-ra elkészüljön ez a márvány remekmű.

Később ellátogatunk az Agra Erődbe: építése 1565-ben kezdődött Akbar császár parancsára. Az impozáns erődítmény a Yamuna folyó partján fekszik és a mogul időszak kézműves munkáját dicséri. Végigsétálunk a gazdagon díszített termeken, belső udvarokon és galériákon. A napot Akbar császár mauzóleuma megtekintésével zárjuk.

Vacsora és szállás.

8. nap Agra – Gwalior – Orchha (240 km, kb. 5-6 óra utazás)

Reggeli után kicsekkolunk a hotelből és Orchha felé utazunk.  Útközben megállunk Gwalior városánál, ahol megtekintjük a hatalmas Erődöt, amely a környék leghíresebb épületegyüttese. A város fölötti homokkő fennsíkon álló erődítményben több palota és hindu templom is áll, ezek némelyike ezer évesnél is idősebb, több a XI-XII. században épült.

Ezt követően folytatjuk utunkat és megtekintjük sziklába faragott Jain szentélyeket, amelyeket a VII. évszázadban kezdtek el építeni. Az 1,2 km hosszú útvonalon számos barlangot láthatunk, melyekben különféle szobrokat, szentélyeket találhatunk. Ezután Orchha város felé vesszük az irányt.

Érkezés után elhelyezkedés a szállodában.

Vacsora és szállás.

9. nap Orchha

Reggeli után városnézés keretében megtekintjük a Palotaerődöt.

Orchha-t 1531-ben alapította Rudra Pratap Singh, aki az első Orchha-király lett és lerakta az erőd alapjait, amelyet a későbbiekben bővítettek. A komplexum területén paloták, templomok, kertek, pavilonok sora található. A ma kis lakosú település a Bundela Királyok fővárosa volt 200 éven át.

Ezután a Betwa folyó által határolt szigeten található Chaturbhuj templomot tekintjük meg. A templomot eredetileg Ráma tiszteletére építették, és ez az egyetlen szentély az országban ahol Rámát királyként imádják.

Programunkat a királyi temetkezési helyszín megtekintésével folytatjuk.

Este a híres Ram Raja Mandir templomot látogatjuk meg. Ezt a hindu zarándokhelyet a hívők nagy számban látogatják. A szent hely szokatlan azért is, mert az egyetlen olyan templom Indiában, amely palota és ahol Ramat mint királyt tisztelik.

Vacsora és szállás.

10. nap Orchha - Khajuraho (175 km, kb. 3,5 óra utazás)

Reggeli után délelőtt szabadidő majd Khajurahoba indulunk. Érkezéskor elfoglaljuk a szobánkat.

Vacsora és szállás.

11. nap Khajuraho

Reggeli után egész napos városnézés. Khajuraho Madhja Pradesh tartomány egyik legtöbbet látogatott turisztikai központja, amely méltán foglalta el helyét az UNESCO Világörökség listáján 1986-ban. Neve a khadzsur hindi szóból ered, ami datolya pálmát jelent. Híres turista célponttá erotikus témájú szobrokkal díszített templomai tették. Az i.sz. 950-1050 között épült város volt a hindu Csandela királyok fővárosa. A mintegy 85 templomból mára 20 maradt fenn látogatható formában. Khajuraho a hindu templomépítészet egyik legismertebb képviselője. A városnézés során a Jain templomot is felkeresünk.

Vacsora és szállás.

12. nap Khajuraho – Delhi

Reggeli után a Raneh vízesést tekintjük meg. 

Az idők során a Ken folyó egy 5 km hosszú, 30 m mély kanyont vájt a gránit sziklafalak közé. A látvány lenyűgöző, ahogy a rózsaszíntől, vörösön át a szürke színárnyalatokig változik a sziklák színe.

Délután a reptérre utazunk és belső járattal Delhibe repülünk. Delhibe érkezéskor transzfer a szállodába.

Vacsora és szállás.

13. nap Delhi

Reggeli után egész napos szabadidő. A Main bazárban lehetőség nyílik vásárlásra a nap folyamán vagy további látnivalók egyéni felfedezése. Este fakultatív program lehetőség keretében folklór est.

Vacsora és szállás. 

14. nap Delhi-Budapest hazautazás

Menetrendhez igazodva elhagyjuk a hotelt, transzfer a reptérre. Hazautazás. Érkezés Budapestre a menetrend szerint.


Részvételi díj

 

4 csillagos szállodában

3 csillagos szállodában

Kétágyas elhelyezéssel

 

 

Egyágyas felár

 

 

 

Ár tartalmazza:

 • 13 éjszakai szállást kétágyas szobában 3 vagy 4 csillagos szállodákban.

 • Tervezett étkezést félpanzióval, fix menüvel.

 • Repülőjegyet Khajuraho és Delhi útvonalon.

 • Belépő jegyeket

 • Közlekedést légkondicionált minibusszal.

 • Magyarul beszélő idegenvezetőt a teljes túra alatt.

 • Jelenleg érvényes adókat.

Ár nem tartalmazza:

 • Nemzetközi repülőjegyet turista osztályon illetékkel Budapest- Delhi útvonalon 

 • Vízum költségeket, Lehetőség van irodánkon keresztül vízumot készíttetni, ennek díja 6.000 Ft a vízumdíjon felül.

 • Kamera vagy fotó jegyet.

 • Borravalót a sofőrnek és az idegenvezetőnek.

 • Esetleges egyéb étkezéseket.

 • Italok költségét az utazás során.

 • Személyes jellegű kiadásokat.

 • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás valamint sztornó biztosítás (5,5%) köthető.

 • Minden egyéb, nem említett szolgáltatást.

VARÁZSLATOS INDIA VARÁZSLATOS INDIA VARÁZSLATOS INDIA VARÁZSLATOS INDIA VARÁZSLATOS INDIA VARÁZSLATOS INDIA VARÁZSLATOS INDIA VARÁZSLATOS INDIA VARÁZSLATOS INDIA VARÁZSLATOS INDIA VARÁZSLATOS INDIA